Aandacht verzacht

Pijncentrum per 15-01-2018 naar Roosendaal

 

 

 

 

 

Alle pijnspecialisten vanaf 15 januari in Roosendaal

Opmaat naar één pijncentrum in het najaar

Op de Roosendaalse locatie van het Bravis ziekenhuis wordt in 2018 een fonkelnieuw pijncentrum gebouwd. In dit complex houden vanaf komend najaar de pijnspecialisten spreekuur, worden pijnbehandelingen gegeven en meer complexe ingrepen in de eigen operatiekamers uitgevoerd. Door de concentratie kunnen de patiënten eerder en sneller geholpen worden. Vooruitlopend op het nieuwe pijncentrum zullen vanaf 15 januari 2018 alle pijnspecialisten hun activiteiten verplaatsen naar Roosendaal.

 

Het pijncentrum van het Bravis ziekenhuis bestaat naast het secretariaat uit zeven pijnspecialisten, zes pijnconsulenten en twee verpleegkundig specialisten. Zij behandelen patiënten met acute en chronische pijnklachten. Momenteel worden spreekuren gehouden en behandelingen gegeven op de locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom. Daar komt op 15 januari verandering in. Vanaf dat moment draaien we als één afdeling. Al onze patiënten zien en behandelen we voortaan in Roosendaal. Dat geeft ons mooi de gelegenheid om alle werkprocessen op elkaar af te stemmen. Het is een goede opmaat naar het pijncentrum dat volgend jaar gebouwd wordt.

Bij elkaar

In het nieuwe pijncentrum worden alle onderdelen van de afdelingen gecentreerd. Nu is alles verdeeld over het ziekenhuis, zowel in Roosendaal als in Bergen op Zoom. De spreekuren, de intakegesprekken, de pijnbehandelingen en de operaties vinden allemaal op verschillende locaties plaats. Dat is niet handig; niet voor de patiënt en niet voor ons. In het nieuwe pijncentrum zit alles bij elkaar. Daardoor hoeft de patiënt niet meer kriskras door het hele ziekenhuis en kan sneller geholpen worden. Ons ideaalplaatje is dat een patiënt ’s morgens voor de intake komt en nog dezelfde dag behandeld kan worden. We weten alleen niet of dat haalbaar is, maar met het pijncentrum komt dat wel dichterbij.

Flexibeler

In het Bravis ziekenhuis worden verschillende pijnbehandelingen gegeven. In de behandelkamer helpen we dagelijks zo’n 25 patiënten. In de operatiekamer verrichten we de meer complexe behandelingen die intensiever zijn en/of in een steriele omgeving moeten plaatsvinden. Dat doen we nu eens in de twee weken. In het nieuwe centrum delen we samen met de oogartsen twee eigen operatiekamers. Daardoor zijn we veel flexibeler en kan de patiënt makkelijker en sneller worden geholpen.  Daarnaast heeft het nieuwe pijncentrum twee keer zoveel spreek- en behandelkamers dan nu het geval is. En dat alles binnen een straal van vijftig meter. Daardoor heb je kortere lijnen en alles bij de hand. Ideaal.

Prettige omgeving

Het nadeel dat patiënten uit Bergen op Zoom en omgeving straks langer moeten reizen, speelt volgens de pijnspecialist niet. Patiënten met deze klachten hebben dat er graag voor over, als ze maar snel en netjes behandeld worden. De nieuwe afdeling wordt ruimer, mooier en lichter. Kortom, een prettige omgeving voor zowel de patiënt als voor de medewerkers.


Snellinks

  • Disclaimer
  • Cookies
  • Privacyverklaring
 
  • Sitemap
  • Colofon

Bezoekadres

  • Boerhaavelaan 25
  • 4708 AE  Roosendaal
  • (0)88 706 85 51 | Route

 
   Wij werken samen met 

 Zorgkaart score
Zorgkaart score 


© Bravis Pijncentrum, 2019