Bij het doorsnijden van een zenuw na bijvoorbeeld een snij-incident, kan dit na enige tijd leiden tot erge pijn. Men noemt dit ook wel zenuwpijn.


Deze scherpe en prikkende pijn komt doordat de beschadigde zenuw zelf elektrische stroompjes naar het ruggenmerg gaat afgeven die vervolgens naar de hersenen worden doorgegeven om uiteindelijk bij u een pijngevoel te geven.


Bij zenuwpijn, neuropathische pijn, is men nooit zonder pijn. Dit komt omdat de beschadiging van de zenuw niet weg gaat, zenuwweefsel herstelt niet tot nauwelijks. Buiten deze altijd aanwezige pijn treden er soms heftige spontane pijnaanvallen op. Dit komt omdat de beschadigde zenuw soms spontaan ontlaadt, een elektrische stroom afgeeft. Dit voelt u als een hevige schietende pijn.


Neuropathische pijn wordt ook veroorzaakt door zenuwen die niet goed functioneren zoals bijvoorbeeld bij polyneuropathie. Dit wordt vaak gezien bij patiënten die suikerziekte, diabetes, hebben.


Wanneer er zenuwbanen in het ruggenmerg of in de hersenen niet goed functioneren, dan kan dit ook tot neuropathische pijn leiden. Het ruggemerg en de hersenen behoren tot het centrale zenuwstelsel en daardoor wordt pijn vanuit deze centrale structuren ook wel centrale pijn genoemd.

 

Pijnwijzer

PIJNWIJZER

Wijs aan waar u pijn heeft en u vindt hier ook nog veel meer informatie over uw pijn

 

intake-formulier

INTAKE

Heeft u een afspraak en een login-code ontvangen? Beschrijf dan on-line uw pijnklachten voor uw bezoek aan het pijncentrum.

 

telefoon

AFSPRAAK

Bel voor een afspraak of second opinion met ons centrum.

 

Pijnbehandelingen

     
Go To Top