Acute pijn is de pijn die direct na een ongeval zoals bij een verzwikte enkel ontstaat. Ook pijn na een operatie wordt een acute pijn genoemd.


Als er geen weefschade meer bestaat, omdat de ziekte of aandoening genezen is, en er na drie maanden toch nog sprake is van pijn, dan spreekt men van chronische pijn.


Dit gaat niet altijd op omdat bij bijvoorbeeld neuropathische pijn sprake is van zenuwschade en/of een niet goed functionerende zenuw die de oorzaak is voor de langdurige pijn. Daarnaast weten we van heel veel pijnen de precieze oorzaak niet zodat we ook niet weten of de ziekte al genezen is.


Toch is het praktisch om pijn ook in te delen in acuut en chronisch. Juist bij chronische pijn, als de klachten heel lang bestaan, kunnen er door de langdurige pijn allerlei vervelende gevolgen optreden zoals bijvoorbeeld angst en depressie, die er dan weer voor kunnen zorgen dat de pijn erger wordt.

 

Pijnwijzer

PIJNWIJZER

Wijs aan waar u pijn heeft en u vindt hier ook nog veel meer informatie over uw pijn

 

intake-formulier

INTAKE

Heeft u een afspraak en een login-code ontvangen? Beschrijf dan on-line uw pijnklachten voor uw bezoek aan het pijncentrum.

 

telefoon

AFSPRAAK

Bel voor een afspraak of second opinion met ons centrum.

 

Pijnbehandelingen

Go To Top