Pijn rondom de geslachtsdelen kan komen door een zogenaamde pudendus neuralgie. Dit is een pijnlijke aandoening van de pudenduszenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.


Oorzaak


Pudendus neuralgie kan vele oorzaken hebben, waarbij een beschadiging tengevolge van bekkenoperaties en gordelroos de bekendste zijn.


Klachten


Een onplezierig pijnlijk gevoel in de geslachtsdelen wat vooral kan worden uitgelokt door zitten. De patiënten klagen over een ernstige brandende en stekende pijn.


Diagnose stellen


De diagnose kan worden gesteld op basis van de klachten en door uitsluiting van andere oorzaken. Neurologisch onderzoek moet altijd plaatsvinden.


Andere onderzoeken

 

  •  Zenuwgeleidingsonderzoek.
  •  Een diagnostische proefblokkade van deze zenuw kan de diagnose bevestigen.

 

Behandelingsmogelijkheden


Multidisciplinaire Behandeling


Bij het onderzoek naar en behandeling van deze klacht kunnen meerdere specialisten betrokken zijn. Veelal zijn dit neuroloog, pijnarts, gynaecoloog, uroloog en een chirurg. Op indicatie kunnen psycholoog en fysiotherapeut hierbij betrokken zijn.
Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt door uw pijnspecialist al dan niet tot een of meerdere behandelingen besloten.
Tevens zal er, indien er bij uw pijnspecialist een vermoeden bestaat op het aanwezig zijn van niet-lichamelijke oorzaken van uw pijn, besloten worden tot aanvullend onderzoek. Hierbij wordt u gevraagd, naast het invullen van uw standaard vragenlijst, uitgebreidere vragenlijsten in te vullen. Naast een lichamelijke behandeling kan dan worden besloten tot andere of meerdere behandelingen.


Lichamelijke Behandelingen


Medicijnen

  •  Medicijnen tegen zenuwpijn

 

Interventionele Pijnbehandelingen

  •  Lokale injectie van de zenuw
  •  Elektrische behandeling van de zenuw
  •  Ruggenmergstimulatie

 

Niet-lichamelijke Behandelingen


Als blijkt dat er naast de lichamelijke oorzaken ook niet-lichamelijke factoren een rol spelen bij uw pijnklachten, dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

  •  Psychologische begeleiding
  •  Depressie Behandeling
  •  Cognitieve Gedrags Behandeling
  •  Revalidatie Behandeling

 

Pijnwijzer

PIJNWIJZER

Wijs aan waar u pijn heeft en u vindt hier ook nog veel meer informatie over uw pijn

 

intake-formulier

INTAKE

Heeft u een afspraak en een login-code ontvangen? Beschrijf dan on-line uw pijnklachten voor uw bezoek aan het pijncentrum.

 

telefoon

AFSPRAAK

Bel voor een afspraak of second opinion met ons centrum.

 

Pijnbehandelingen

Go To Top