Een golfarm wordt ook wel epicondylitis medialis genoemd en wordt gekenmerkt door pijn aan de binnenkant van de elleboog door een ontsteking van de aanhechting van de pezen van de buigspieren van de pols en hand. Deze klachten komen veel bij golfers voor.


Oorzaken


De klachten ontstaan door een overbelasting van de pezen van de onderarm die aanhechten aan de binnenste elleboogknobbel. De overbelasting is meestal het gevolg van herhaaldelijk dezelfde beweging maken, dit kunnen zware handelingen zijn zoals lopende bandwerk, sporten of schilderen, maar ook minder zware arbeid als strijken en computeren kunnen voor de klachten zorgen.


Klachten


Het belangrijkste verschijnsel is de pijn die ontstaat aan de binnenste elleboogknobbel tijdens het gebruik van de elleboog, zoals werken of sporten. De pijn kan uitstralen in de onderarm en daarnaast kan er een bepaalde stijfheid gevoeld worden.


Diagnose stellen


De diagnose wordt gesteld op het klachtenpatroon van de patiënt en het onderzoek van de elleboog. Bij het onderzoek ontstaat er een zeer hevige pijn wanneer er op de binnenste elleboogknobbel wordt geduwd. Daarnaast zijn er een paar speciale testen waarbij de pijn kan worden uitgelokt die herkend wordt als de pijn. Een van deze test is het zelf buigen van de elleboog terwijl die tegelijkertijd door de arts wordt tegengehouden.


Andere onderzoeken

 

 Bij langdurig aanblijven van de klachten: röntgenfoto's, echografie.


Behandelingsmogelijkheden


Multidisciplinaire Behandeling


Bij het onderzoek naar en behandeling van deze klacht kunnen meerdere specialisten betrokken zijn. Veelal zijn dit orthopeed, neuroloog en pijnarts. Op indicatie kunnen psycholoog en fysiotherapeut hierbij betrokken zijn.
Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt door uw pijnspecialist al dan niet tot een of meerdere behandelingen besloten.
Tevens zal er, indien er bij uw pijnspecialist een vermoeden bestaat op het aanwezig zijn van niet-lichamelijke oorzaken van uw pijn, besloten worden tot aanvullend onderzoek. Hierbij wordt u gevraagd, naast het invullen van uw standaard vragenlijst, uitgebreidere vragenlijsten in te vullen. Naast een lichamelijke behandeling kan dan worden besloten tot andere of meerdere behandelingen.


Lichamelijke Behandelingen


Medicijnen

  •  Ontstekingremmers


Andere Behandelingen

  • Fysiotherapie
  • Manuele Geneeskunde


Pijnbehandeling met injectie

  •  Lokale injectie van de elleboog


Niet-lichamelijke Behandelingen


Als blijkt dat er naast de lichamelijke oorzaken ook niet-lichamelijke factoren een rol spelen bij uw pijnklachten, dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

  •  Psychologische begeleiding
  •  Depressie Behandeling
  •  Cognitieve Gedrags Behandeling
  •  Revalidatie Behandeling

 

Pijnwijzer

PIJNWIJZER

Wijs aan waar u pijn heeft en u vindt hier ook nog veel meer informatie over uw pijn

 

intake-formulier

INTAKE

Heeft u een afspraak en een login-code ontvangen? Beschrijf dan on-line uw pijnklachten voor uw bezoek aan het pijncentrum.

 

telefoon

AFSPRAAK

Bel voor een afspraak of second opinion met ons centrum.

 

Pijnbehandelingen

Go To Top