De mentalis zenuw kan pijn in het gebied van de onderkaak veroorzaken. De zenuw voorziet een groot deel van de onderkaak van gevoel en kan mentalisneuralgie geven. Een pijnlijke aandoening als gevolg van beschadiging en/of niet goed werken van deze zenuw.

 
Oorzaken


De oorzaak kan verschillen. Meestal is het een gevolg van een tandheelkundige behandeling. Wanneer dit niet het geval is kan deze aandoening een eerste teken zijn van een ontsteking of kwaadaardige tumor.


Klachten


Er is sprake van een doof gevoel van de wang en de onderlip en tandvlees, gecombineerd met scherpe sensaties als teken van zenuwpijn.


Diagnose stellen


Allereerst moet neurologisch onderzoek van de wang en de lippen gedaan worden.
Een goed en zorgvuldig onderzoek van de mond en onderzoek door de tandarts is altijd noodzakelijk. Indien noodzakelijk, wanneer het niet na een behandeling door de tandarts is ontstaan, moeten andere oorzaken worden uitgesloten.


Moeten er andere onderzoeken bij mij gebeuren?


Bij verdenking van andere oorzaken doorverwijzing naar een andere medisch specialist zoals kaakchirurg.


Behandelingsmogelijkheden


Multidisciplinaire Behandeling


Bij het onderzoek naar en behandeling van deze klacht kunnen meerdere specialisten betrokken zijn. Veelal zijn dit neuroloog, tandarts en pijnarts en soms kaakchirurg. Op indicatie kunnen psycholoog en fysiotherapeut hierbij betrokken zijn.
Op grond van de oorzaak van uw pijn wordt door uw pijnspecialist al dan niet tot een of meerdere behandelingen besloten.
Tevens zal er, indien er bij uw pijnspecialist een vermoeden bestaat op het aanwezig zijn van niet-lichamelijke oorzaken van uw pijn, besloten worden tot aanvullend onderzoek. Hierbij wordt u gevraagd, naast het invullen van uw standaard vragenlijst, uitgebreidere vragenlijsten in te vullen. Naast een lichamelijke behandeling kan dan worden besloten tot andere of meerdere behandelingen.


Lichamelijke Behandelingen


Medicijnen

  •  Medicatie tegen zenuwpijn


Interventionele Pijnbehandelingen

  •  Lokale injectie van de zenuw
  •  Behandeling waarbij via een naald de zenuw met een elektrisch stroompje behandeld wordt


Niet-lichamelijke Behandelingen

Als er uitslagen bij uw pijnvragenlijsten afwijkend zijn dan zal uw pijnspecialist u een van de onderstaande niet-lichamelijke behandelingen voorstellen:

  •  Psychologische Begeleiding
  •  Depressie Behandeling
  •  Cognitief Gedragsmatige Behandeling
  •  Revalidatie Behandeling

 

Pijnwijzer

PIJNWIJZER

Wijs aan waar u pijn heeft en u vindt hier ook nog veel meer informatie over uw pijn

 

intake-formulier

INTAKE

Heeft u een afspraak en een login-code ontvangen? Beschrijf dan on-line uw pijnklachten voor uw bezoek aan het pijncentrum.

 

telefoon

AFSPRAAK

Bel voor een afspraak of second opinion met ons centrum.

 

Pijnbehandelingen

Go To Top