Heup / Lies / Been

Onder fantoompijn worden alle pijnlijke gevoelens verstaan die in een ontbrekend lichaamsdeel worden ervaren.

Pijn in het bovenbeen kan komen door een pijnlijke aandoening van de bovenbeenszenuw, de femoraliszenuw. Dit kan komen door een beschadiging en/of het niet goed werken van deze zenuw.

Pijn in lies en schaamstreek kan veroorzaakt worden door een pijnlijke aandoening van de genitofemoraliszenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.

Heuppijn wordt ook wel coxalgie genoemd. Het is pijn die veroorzaakt wordt door aandoeningen van het heupgewricht en de weefsels rond het heupgewricht.

Pijn in lies en bovenbeen kan komen door een ilio-inguinalis neuralgie. Dit is een pijnlijke aandoening van ilio-inguinaliszenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.

Littekenpijn is een pijn die bijvoorbeeld na een operatie ontstaat en aanleiding kan geven tot chronische pijn in en rond het gebied van een litteken.

Pijn in het bovenbeen kan komen door een Meralgia Paresthetica. Dit is een pijnlijke aandoening van een huidzenuw aan de zijkant van het bovenbeen als gevolg van een beschadiging en/of het niet goed werken van deze zenuw.

Pijn rondom de geslachtsdelen kan komen door een zogenaamde pudendus neuralgie. Dit is een pijnlijke aandoening van de pudenduszenuw als gevolg van een beschadiging en/of een niet goed werken van deze zenuw.

Pijnbehandelingen

     
Go To Top