Vergoedingen


De laatste maanden komt het geregeld voor dat er onduidelijkheid bestaat of een invasieve pijnbehandeling wel of niet wordt vergoed door uw verzekeraar. Veelal gebeurt dit nadat er door u als patiënt bij de verzekeraar geïnformeerd werd naar de vergoeding. Vandaar dit bericht ter verduidelijking.

 

Uw polikliniekbezoeken bij een nieuwe klacht, controlebezoeken of telefonische controles vallen gewoon binnen het pakket van te verzekeren zorg en worden dus gewoon vergoed. Dit gaat uiteraard wel ten koste van uw eigen risico indien dat van toepassing is.

Met betrekking tot de invasieve pijnbehandelingen bestaat er vanuit de zorgverzekeraar de laatste tijd onduidelijkheid wat wel en niet tot het te verzekeren pakket behoort. Dit kan helaas bij u als patiënt leiden tot onduidelijkheid. Als pijnspecialisten van het Pijncentrum Bravis onze welgemeende excuses daarvoor.

Graag willen wij u erop wijzen dat ALLE invasieve behandelingen binnen het Pijncentrum Bravis behoren tot het te verzekeren pakket van uw zorgverzekeraar, BEHALVE de invasieve behandelingen van de lage rug. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de tekst die u hier kunt vinden: Vergoeding van behandeling bij pijn in de lage rug

Voor alle duidelijkheid, uw pijnspecialist zal u informeren indien een invasieve behandeling niet tot het te verzekeren pakket behoort. Tevoren contact opnemen met uw zorgverzekeraar is dus niet perse nodig.

Geschreven door
Lars Elzinga

Categorie
Nieuws

Nieuws & Actualiteiten

Altijd op de hoogte
Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar

Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar

| Nicole Moesman | Nieuws

Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar gekomen met een score van :

9.03

Handreiking Afbouw opiaten

Handreiking Afbouw opiaten

| Lars Elzinga | Nieuws

Recent publiceerde het Instituut voor verantwoord medicijngebruik de nieuwe handreiking met aandachtspunten voor het verantwoord afbouwen van opiaten.

De pijn begrijpen in 10 minuten.

De pijn begrijpen in 10 minuten.

| Redactie website | Nieuws

Op YouTube vonden we dit interessante filmpje. In 10 minuten legt het op een heldere, en ook voor kinderen begrijpelijke, wijze uit wat pijn is.