Aandacht verzacht

Twee nieuwe operatiekamers voor Pijncentrum Bravis

11 juni 2018


Pijncentrum Bravis zal binnenkort beschikken over twee nieuwe hightech operatiekamers. De OK-units zijn overgenomen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en zullen aanstaande zaterdag 16 juni arriveren in Roosendaal.

Geschreven door
Redactie website

categorie
Nieuws

Afgelopen weken is achter de voormalige kinderafdeling van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal een fundering geplaatst (zie de foto's hier) en zaterdag worden de operatiekamers op hun plek geplaatst.

Een enorme operatie

Het transport van de operatiekamers, op vijf vrachtwagencombinaties, is een operatie op zich die de afgelopen weken nauwkeurig is voorbereid. Zaterdag 16 juni arriveren de vrachtwagens met dit bijzondere transport in Roosendaal. Op de Burgemeester Freijterslaan, Hulsdonksestraat, Boerhaavelaan, Heerma van Vossstraat en Sportstraat worden tijdelijk verkeersborden, paaltjes en andere obstakels verwijderd om voldoende ruimte te creëren voor de vrachtwagens met oplegger. In de Heerma van Vosstraat geldt op 16 juni een parkeerverbod. Om 12.00 uur wordt de eerste van de vijf delen verwacht en op zijn plaats getakeld. Bij slechte weersomstandigheden gaat het transport niet door. Vrijdag 15 juni valt daarover om 12.00 uur de definitieve beslissing.

Ook in Gouda was het demonteren en klaarmaken voor transport een omvangrijke operatie, waarvoor een van de grootste hijskranen van Europa deze week wordt opgebouwd om de OK-units over het dak van het Groene Hart Ziekenhuis te takelen (Meer informatie).

Het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal kon de OK-units overnemen, omdat ze in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda overbodig waren geworden door nieuwbouw. Beide operatiekamers zijn van de hoogste klasse (A) en verkeren in perfecte staat.

Speciaal voor Pijncentrum Bravis en de afdeling Oogheelkunde

Pijncentrum Bravis en de afdeling Oogheelkunde zullen in de toekomst de exclusieve gebruikers zijn van deze operatiekamers. Beide afdelingen kunnen operaties uitvoeren die onder plaatselijke verdoving of met een licht roesje moeten plaatsvinden. De afdeling oogheelkunde zal de OK-capaciteit gebruiken voor staatoperaties en Pijncentrum Bravis zal de operatiekamers vooral gebruiken voor het plaatsen van neurostimulatoren.

Volg het transport van de operatiekamers

Op het kaartje ziet u de route die de vrachtwagencombinaties zaterdag zullen afleggen. Medewerkers van het Bravis Ziekenhuis kunnen het transport en de takelwerkzaamheden zaterdagmiddag volgen vanaf het terras van het Oncologie Centrum. SVP eerst aanmelden via communicatie@bravis.nl onder vermelding van 'OK-units'.

Route door Roosendaal van de operatiekamers voor Pijncentrum Bravis op 16 juni 2018


Snellinks

  • Disclaimer
  • Cookies
  • Privacyverklaring
 
  • Sitemap
  • Colofon

Bezoekadres

  • Boerhaavelaan 25
  • 4708 AE  Roosendaal
  • (0)88 706 85 51 | Route

 
   Wij werken samen met 

 Zorgkaart score
Zorgkaart score 


© Bravis Pijncentrum, 2019