Aandacht verzacht

Patiënt ervaringen van het pijncentrum

Op de polikliniek, bij de behandeling en bij de belafspraak zijn in het afgelopen jaar vragenlijsten uitgedeeld over de patiëntervaringen. Veel patiënten hadden goede ervaringen! Het gemiddelde cijfer voor het polibezoek was een 8,6, voor de behandeling een 9,0 en voor de belafspraak ook een 8,6.

We zijn erg trots dat zoveel patiënten de afspraak/behandeling zo goed beoordeelden en ons vaak ook een compliment gaven over de vriendelijkheid van de medewerkers. Natuurlijk proberen we of de verbeterpunten die aangegeven zijn ook daadwerkelijk veranderd kunnen worden. Misschien heeft u zelf wel een vragenlijst ingevuld, hartelijk dank daarvoor!

Voorzieningen

De meeste patiënten waren tevreden over de voorzieningen die in de wachtkamer aanwezig zijn (79%). Sommige patiënten gaven echter aan dat de stoelen wel iets comfortabeler mochten of dat wel iets te meer te lezen wilden hebben of te drinken lustten tijdens het wachten. Wij hebben de patiënten erop geattendeerd dat er een waterautomaat tegenover de balie staat en dat er gratis wifi van het ziekenhuis beschikbaar is in de wachtruimte. Helaas is het niet mogelijk om de stoeltjes in de wachtkamer te veranderen.

In de enquêtes over de behandeling kwam naar voren dat de patiënten het erg jammer vonden dat de begeleiding (partner of ander persoon die mee is gekomen) na de behandeling niet bij de patiënt mag blijven. Dit komt omdat de kamer waar de patiënten wachten op ontslag niet heel ruim is. Uit veiligheidsoogpunt mogen er niet teveel mensen in de kamer. Dit kan (nog) niet veranderd worden.

De ontvangst

Bij zowel de behandeling als bij het polibezoek gaven de patiënten aan dat de medewerkers van het ontvangst erg vriendelijk waren. De meeste patiënten werden op tijd geholpen, maar als het spreekuur uitloopt zal de baliemedewerker dit aangeven.

De afspraak

De patiënten vonden bijna allemaal dat de artsen de informatie over de aandoening of behandeling duidelijk uitlegden. Ook vond bijna iedereen dat ze voldoende de mogelijkheid kregen om alle vragen te stellen. De zorgverlener wordt als vriendelijk en deskundig ervaren en veel patiënten geven aan dat ze het prettig vinden dat er zo goed geluisterd wordt naar hun verhaal en dat de zorgverlener echt de tijd voor hun neemt. Een aantal patiënten die de enquête over de belafspraak ingevuld hadden gaven aan dat ze liever een polibezoek hadden. Als het mogelijk is zal de zorgverlener de patiënt vaker vragen naar zijn of haar voorkeur.

We zijn erg trots dat zoveel patiënten de afspraak/behandeling zo goed beoordeelden en ons vaak ook een compliment gaven over de vriendelijkheid van de medewerkers. Natuurlijk proberen we of de verbeterpunten die aangegeven zijn ook daadwerkelijk verandert kunnen worden. Misschien heeft u zelf wel een vragenlijst ingevuld, hartelijk dank daarvoor!


Snellinks

  • Disclaimer
  • Cookies
  • Privacyverklaring
 
  • Sitemap
  • Colofon

Bezoekadres

  • Boerhaavelaan 25
  • 4708 AE  Roosendaal
  • (0)88 706 85 51 | Route

 
   Wij werken samen met 

 Zorgkaart score
Zorgkaart score 


© Bravis Pijncentrum, 2019